Volumekortingen

Ruime voorraad

Blog

 1. Tui-Na massage

  Tui-Na (Chinese) Massage

  Tui-Na massage heeft zijn wortels diep in de geschiedenis van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze eeuwenoude massagetherapie wordt al meer dan 2.000 jaar beoefend en heeft een rijke geschiedenis die nauw verbonden is met de bredere context van de Chinese geneeskunde.

  Ontstaan van Tui-Na 

  De oorsprong van Tui-Na gaat terug naar de vroege dagen van de Chinese geneeskunde, waar het werd ontwikkeld als een integraal onderdeel van de traditionele helende praktijken. Het werd

  Tui-Na massage

 2. Schimmelnagels

  Schimmelnagels

  Wat is een schimmelnagel

  Wanneer je een schimmelnagel hebt groeit er een schimmel (dermatofyten) in en onder de nagels van je tenen of vingers. Een schimmelinfectie kan niet enkel voorkomen bij de nagels maar ook op de huid.

  Een schimmelnagel is onschuldig en kan dus geen kwaad maar vaak zien we hierbij een nagel met een ander uitzicht. De aangetaste nagel heeft vaak een gedeeltelijk verkleurde nagel (gelige, groenige of witte kleur) en is vaak ook verdikt en breekbaar en komt soms los. Dit kan voor sommige mensen een gevoel van schaamte oproepen. Een

  Schimmelnagels

 3. Blaren

  Blaren ontstaan door druk

  Nu de zon weer wat meer gaat schijnen en we er op uit trekken voor een fikse wandeling bestaat de kans dat je last krijgt van pijnlijke voeten. Meestal is de boosdoener een blaar op de voet.

  Wat is een blaar?

  Een blaar is een vochtophoping die ontstaat tussen de huidlagen. Je herkent een blaar dan ook door een bultje gevuld met vocht, deze wordt veroorzaakt door een constante wrijving van de huid tegen je schoen.

  Een blaar ontstaat om je wonde te beschermen tegen meer druk en is dus eigenlijk een natuurlijke

  Blaren

 4. Magnesium opname via de huid

  Magnesium opname via de huid

  Wat is Magnesium

  Magnesium is een mineraal dat naast zuurstof en water de derde levensbehoefte van het lichaam. De behoefte aan magnesium is persoonlijk en afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan het lichaamsgewicht, levensstijl, leeftijd en eventuele klachten. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 400 milligram magnesium per dag nodig. Idealiter wordt dit gehaald uit voeding: bananen, granen, noten, abrikozen en groene groenten zoals spinazie zijn voorbeelden van voeding met veel magnesium. Helaas eten we niet altijd voldoende van deze voedingsmiddelen

  Magnesium opname via de huid

 5. Diabetes

  Diabetes

 6. Voetreflexologie

  Wat is voetreflexologie?

  Meestal besteden we weinig aandacht aan onze voeten, iets dat jammer is want onze voeten liggen letterlijk en figuurlijk aan de basis van onze gezondheid.

  Één voet bevat meer dan 7.000 zenuwuiteinden. Deze zenuwen lopen via je benen omhoog en maken verbinding met andere zenuwen in je lichaam. Je voeten zijn in feite een spiegel voor je hele lichaam. Elk lichaamsdeel heeft een overeenstemmende zone op je voeten. Op je rechtervoet zitten alle reflexzones voor de rechterzijde van je lichaam, op je linkervoet zitten alle reflexzones voor de linkerkant van je lichaam.

  Door gericht druk uit te oefenen op deze punten, zou je dan een positieve invloed hebben op de overeenkomende organen en lichaamsdelen.

  Voetreflexologie

 7. Voetreflexologie

  Wat zijn Wintertenen/-handen

  Wintertenen en -handen zijn geen pretje, maar wat is het nu juist en wat kunnen we er zelf aan doen.

  De huid reageert abnormaal op kou, waardoor er door een aanhoudende vaatvernauwing en dus te weinig zuurstof in het bloed ontstaat. Hierdoor kan het zijn dat de tenen of vingers rood of paarsblauw kleuren en kunnen de pijnklachten ontstaan.  De reactie komt, zoals de naam al suggereert, vooral voor aan de handen en voeten en dan met name de vingers en tenen. In sommige gevallen is deze abnormale reactie ook te zien op de kuiten, bovenbenen, billen, neus en oren.

  Perniones (wintertenen/-handen) treedt vooral in de herfst- en wintermaanden op. Het is een onschuldige aandoening, maar de klachten hiervan kunnen erg vervelend zijn.

  Wintertenen hoe & wat