Volumekortingen

Ruime voorraad

Magnesium

Magnesium en je lichaam: wat, hoe en waarom?

Wil je tot op hoge leeftijd gezond, fit, productief en alert zijn en blijven? Dan heeft jouw lichaam voldoende magnesium nodig. Bij een tekort heb je extra magnesium nodig, dat je bovendien het makkelijkst en meest efficiënt via de huid opneemt.

Zeker duursporters - maar ook de amateur-joggers - zijn gebaat bij extra magnesium voor sterke spieren, ondersteuning van de hartactiviteit, gezonde beenderen en de ondersteuning van spier- en zenuwfuncties.

Verder is een behandeling met lokaal toegepaste olie en/of via de huid in het lichaam opgenomen kristallen op basis van magnesiumzouten een goede en rustgevende steun voor mensen die lijden aan velerlei kwalen en aandoeningen.

DVP Health and Beauty benadrukt wel dat je bij ernstige klachten en gezondheidsproblemen zeker naar de dokter moet. Magnesium biedt hierbij géén genezende oplossing, het kan alleen verzachten en rustgevend werken! Rust en goede zorg, ook deze via extra magnesium, kan echter geen kwaad voor je aandoening.

Magnesium is een ‘sleutelmineraal’ in je lichaam. Wat betekent dit?

Magnesium is hét sleutelelement onder de mineralen die je terugvindt in je lichaam. Het stuurt namelijk de gehele stofwisseling mee aan, oefent invloed op je belangrijkste lichaamsfuncties en is essentieel bij groei en energiewinning.

Welke taken verricht magnesium zoal in jouw lichaam?

           Magnesium

 • draagt bij aan de ondersteuning van je hart en pompkracht
 • helpt bij een goede prikkeloverdracht in zenuwen en spieren
 • ondersteunt de verbranding van koolhydraten en vetten
 • draagt bij aan de opbouw van eiwitten en genetisch materiaal
 • beïnvloedt cholesterolwaarden positief
 • ondersteunt het vrijmaken van grondstoffen in je lichaam
 • ondersteunt de hormonale werking
 • helpt lichaamscellen stabiliseren
 • draagt bij aan de hardheid en stabiliteit van je botstructuur
 • draagt bij aan een gebalanceerde stressbestendigheid
 • geeft uithouding en kracht
 • is een essentieel ‘winnersmineraal’ voor (top)sporters

Het belang van het magnesiumgehalte in je lichaam

Gemiddeld hebben we slechts 25 gram magnesium in ons lichaam. Vergeleken bij de gemiddelde kilogram calcium in het menselijk lichaam lijkt dat peanuts. Toch is magnesium essentieel, bijvoorbeeld om de opname van alle andere mineralen in je lichaam te coördineren. Ongeveer 60% van dat magnesium zit in je beenderen, een kleine 40% in je spiercellen en bindweefsel en een klein procent in bloedplasma.

Bij een tekort aan magnesium in het lichaam, reageert het door magnesium onmiddellijk te onttrekken uit de beenderen. Het plunderen van deze noodreserve blijft echter niet zonder gevolgen!

Het magnesiumgehalte in je voeding

Vooral door de toegenomen monocultuur en overbemesting in de landbouw, met daarbij nog de industriële bewerking van onze voedingsmiddelen, is het magnesiumgehalte in onze voeding de jongste 50 jaar sterk achteruitgegaan.

Eveneens een gevolg van de beschaving én een oorzaak van magnesiumtekort is te veel stress. Je zenuwen worden overprikkeld, en je lichaam maakt de stresshormonen adrenaline en noradrenaline vrij. Deze hormonen stimuleren je cellen om meer magnesium in je bloedbaan te brengen ter vervanging van het calcium dat bij stress door de stofwisseling wordt weggetrokken… Via de nieren verdwijnt het magnesium vervolgens uit le lichaam, wat het tekort erger maakt!

Zware sportactiviteiten verhogen je extra behoefte aan magnesium nog, en alleen extra aandacht voor een gezonde voeding volstaat niet meer voor een goed gehalte van dit sleutelmineraal. Een zwangerschap maar ook zwaar bloedverlies tijdens de menstruatie trekken je magnesiumpeil naar beneden. Alcoholgebruik en bepaalde geneesmiddelen vreten ook nog aan het magnesiumgehalte in je lichaam.

Symptomen bij magnesiumtekort

In het eerste stadium zijn de symptomen vaak miniem en worden ze dikwijls wat weggelachen:

 • nachtelijke beenkrampen
 • tintelende handen en voeten
 • gevoelloosheid in armen of benen

Dat lijkt ook allemaal niet zo erg en gaat vaak snel voorbij. Maar de balans slaat door in de richting van een magnesiumtekort wanneer tegelijk ook volgende klachten opduiken:

 • voortdurende moeheid
 • aanhoudende spanning
 • prikkelbaarheid en zenuwen

Wat begint met onschuldig lijkende klachten en lichte problemen op vlak van je gezondheid, kan echter uitgroeien tot ernstige aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, aderverkalking en hersenbloeding, maar ook aan de basis liggen van migraine, gewrichtsproblemen, depressies en zelfs dementie.

We herhalen hierbij: extra magnesium geneest dit niet, maar een magnesiumtekort ligt mogelijk mee aan de basis!

Magnesium via de huid

Magnesium kan je in je lichaam aanvullen door middel van

 • infuus
 • orale inname van tabletten, granulaten of poeder
 • opname via de huid, in een oplossing of als (bad)olie

Wie heeft dergelijke supplementen dan nodig? Als je het voorgaande goed voor ogen houdt, heeft in feite iedereen extra magnesium in zijn of haar lichaam nodig. Bij een acute nood en ernstige gezondheidsproblemen is magnesium via infuus heel soms vereist. Supplementen in tablet-, pil- of poedervorm zijn een optie, maar heel veel mensen nemen onvoldoende magnesium op via het maag-darmkanaal. Sowieso wordt maximaal 20 à 30 procent van het extra magnesium dat in je maag terechtkomt, ook effectief in je lichaam opgenomen!

Magnesiumopname via de huid is een veel minder bekende, maar des te betere manier om effectief magnesium op te nemen in je lichaam:

 • je spaart je maag-darmkanaal

 • je kan magnesium rechtstreeks op pijnlijke plekken toepassen
 • het werkt sneller
 • je kan er geen te grote dosis van opnemen

De magnesiumchloride in de Magnesium Kristallen, Magnesium Olie, Magnesium Sportolie en Magnesium Gel, die DVP Health and Beauty aanraadt en aanbiedt, wordt gewonnen uit geheel natuurlijke ondergrondse bronnen. Magnesiumchloride is ook een belangrijk bestanddeel in het Dode Zeezout. Het bevindt zich echter eveneens in bepaalde Europese bronnen. Wij garanderen een hoge aanwezigheid van dit mineraal in de transdermale toepassingen van DVP.

Categorieën

31 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

31 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
noun_Shipping_1541531

Snelle levering

Gemiddeld is je bestelling binnen 24u in huis.

Group

14 dagen retourrecht

Je geniet 14 dagen bedenktijd vanaf de levering.

noun_payment_card_3377151

Veilig betalen

Elke betaling verloopt steeds over een beveiligde verbinding.