Tui-Na massage

Tui-Na (Chinese) Massage

Tui-Na massage heeft zijn wortels diep in de geschiedenis van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze eeuwenoude massagetherapie wordt al meer dan 2.000 jaar beoefend en heeft een rijke geschiedenis die nauw verbonden is met de bredere context van de Chinese geneeskunde.

Ontstaan van Tui-Na 

De oorsprong van Tui-Na gaat terug naar de vroege dagen van de Chinese geneeskunde, waar het werd ontwikkeld als een integraal onderdeel van de traditionele helende praktijken. Het werd al vroeg erkend als een effectieve methode om de stroom van Qi (energie) te reguleren en het lichaam in balans te brengen.

Tui-Na massage is diep geworteld in de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde, die gelooft in het belang van een ononderbroken stroom van levensenergie voor het behoud van gezondheid. De Chinese geneeskunde beschouwt het lichaam als een complex energiesysteem waarin de meridianen, acupunten en de circulatie van Qi essentiële elementen zijn.

Ontwerp_zonder_titel_-_2024-03-04T101316.928

Wat is een Tui-Na massage

Tui-Na, wat letterlijk "duwen" en "grijpen" betekent in het Chinees, is een vorm van massage die gebaseerd is op de principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Het doel van Tui-Na is om de stroom van Qi (energie) in het lichaam te herstellen en te bevorderen, wat essentieel is voor het handhaven van een optimale gezondheid.

Tui-Na-massage omvat een combinatie van verschillende handtechnieken, zoals kneden, wrijven, duwen, en het gebruik van acupressuurpunten. De massage richt zich op specifieke meridianen en acupunten om blokkades te verwijderen en de energiestroom te herstellen.

Voordelen Tui-Na massage

  • Pijnverlichting: Tui-Na wordt vaak gebruikt om spierpijn, gewrichtspijn en chronische pijn te verlichten. Door de manipulatie van spieren en gewrichten verbetert de bloedcirculatie, wat kan bijdragen aan snellere genezing.

  • Stressvermindering: De massage helpt niet alleen bij fysieke klachten, maar ook bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Door het balanceren van de energiestroom worden zowel lichaam als geest gekalmeerd.

  • Bevordering van de bloedsomloop: Tui-Na stimuleert de bloedsomloop, wat de zuurstof- en voedingsstoffentoevoer naar de weefsels verbetert. Dit kan de algehele gezondheid van organen en weefsels ondersteunen.

  • Verbetering van het immuunsysteem: Door het stimuleren van bepaalde acupunten kan Tui-Na helpen bij het versterken van het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter in staat is om ziekten te bestrijden.

massages

Zelf aan de slag met Tui-Na massage

Stap binnen in de fascinerende wereld van Tui-Na massage, waar eeuwenoude wijsheid en moderne educatie samenkomen om een transformerende leerervaring te bieden. Onze Tui-Na massageopleiding neemt je mee op een boeiende reis door de traditionele Chinese geneeskunde, waarbij de kracht van aanraking wordt onthuld als een sleutel tot welzijn.

Wat Biedt Onze Opleiding:

Ervaring en Expertise: Onze Tui-Na massageopleiding wordt geleid door een ervaren instructeur met diepgaande kennis van Traditionele Chinese Geneeskunde. Leer van de besten en dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en filosofie achter Tui-Na.

Hands-on Training: Ontwikkel praktische vaardigheden door hands-on training in verschillende massagetechnieken en acupressuurpunten. Voel zelf de kracht van Tui-Na en leer hoe je deze helende technieken kunt toepassen op anderen.

Diepgaande Theorie: Begrijp de fundamenten van Traditionele Chinese Geneeskunde, waaronder Yin en Yang, de vijf elementen en de circulatie van Qi. Krijg inzicht in de filosofie die de basis vormt voor de effectiviteit van Tui-Na.

Certificaat: Na succesvolle afronding van onze opleiding ontvang je een certificaat. We streven ernaar onze studenten te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om Tui-Na op een professionele en verantwoorde manier toe te passen.

Les in kleine groepen: We kiezen bewust voor kleine groepen van slechts 8 personen. Bij ons draait het niet alleen om leren; het gaat om een diepgaande, individuele ervaring

Artikel delen